Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ποδαρικό με απεργίες στο χώρο της Υγείας


Σε αντίθεση με τις κλιματολογικές συνθήκες, 'θερμή' αναμένεται η είσοδος του 2012 στο χώρο της Υγείας.
Από την 1η Ιανουαρίου, οι φαρμακοποιοί της χώρας σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Στις 2 και 3 του μήνα, πραγματοποιούν, επίσης, πανελλαδική απεργία.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζει έτσι τη διαμαρτυρία του κλάδου, για τη μείωση στο ποσοστό κέρδους κατά 1,5% + 1,5%, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας.
Σε τετραήμερη απεργία, από τις 2 έως και τις 5 Ιανουαρίου, προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας (ΙΣΑ).
Η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον κλάδο τους. Οι γιατροί καλούνται να συμμετάσχουν από την 1η Ιανουαρίου στο φορέα, χωρίς να έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο.
Καμία σύμβαση
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ).
Οι εργαστηριακοί γιατροί τονίζουν ότι κανείς εργαστηριακός φορέας δεν έχει υπογράψει κανένα σχέδιο σύμβασης μέχρι στιγμής με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι φορείς έχουν διαβουλευθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γεράσιμο Βουδούρη. Υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλησης απόψεων, αλλά εκκρεμούν και σημεία σημαντικά που χρήζουν περαιτέρω διαβούλευσης αποσαφήνισης.
Συνεπώς, δεν υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο συνεργασίας ώστε από την 1η Ιανουαρίου οι δεχόμενοι τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ εργαστηριακοί γιατροί και Διαγνωστικά Πολυϊατρεία να γνωρίζουν τους όρους με τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ δεσμεύεται και συμβάλλεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: