Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον ‘Εμπολα μέχρι το τέλος του 2015 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα παραχθούν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον ‘Εμπολα.

Ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον ‘Εμπολα θα παραχθούν μέχρι το τέλος του 2015, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες θα παραχθούν το πρώτο ήμισυ του έτους.
Εμβόλια θα χορηγηθούν σε εργαζομένους στην υγεία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη δυτική Αφρική, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.
Ωστόσο, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια για τον τερματισμό της επιδημίας. Ο ΠΟΥ επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη εμβολίου.

Δυο πειραματικά εμβόλια, από τη GlaxoSmithKline (GSK) και το Public Health Agency of Canada, βρίσκονται ήδη σε δοκιμές για την ασφάλειά τους.
Το εμβόλιο της GSK δοκιμάζεται στο Μάλι, τη Βρετανία και τις ΗΟΠΑ. ‘Ερευνα για το καναδικό εμβόλιο βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερες αναμένεται να αρχίσουν σύντομα στην Ευρώπη και την Αφρική. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Δεκέμβριο. Έπειτα, δοκιμές θα μεταφερθούν σε χώρες που επηρεάζονται από τον ιό, πιθανόν αρχίζοντας από τη Λιβερία.

Αυτό θα επιτρέψει στους ερευνητές να αξιολογήσουν πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο και ποια δόση προσφέρει προστασία.
Εργαζόμενοι στην υγεία που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο όταν φροντίζουν ασθενείς, θα λάβουν μέρος στις πρώτες δοκιμές στη δυτική Αφρική.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία του πόσο αποτελεσματικά είναι τα συγκεκριμένα πειραματικά εμβόλια μέχρι τον Απρίλιο.
Δεν υπάρχουν σχέδια για μαζικό εμβολιασμό πριν τον Ιούνιο του 2015, αλλά ο ΠΟΥ δεν το έχει αποκλείσει. Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι τα εμβόλια πιθανόν είναι το κλειδί για τον τερματισμό της εξάπλωσης, ακόμα και αν τα περιστατικά μειωθούν τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: