Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Ποινές και πρόστιμα για γιατρούς που υπερσυνταγραφούν στον ΕΟΠΥΥ Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα έως 5.000 ευρώ, διακοπή της συνταγογράφησης ή της σύμβασης για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ.

Πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, αποκλεισμό από τη συνταγογράφηση έως 12 μήνες ή διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπει για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” την Τετάρτη, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τον κ. Βορίδη και περιλαμβάνει και μία σειρά άλλων διατάξεων.
Μεταξύ αυτών, είναι η μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αγροτικό πριν την απόκτηση ειδικότητας για τους νέους γιατρούς και ποινικοποίηση της διακίνησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

Μεταμοσχεύσεις

Περιλαμβάνει, επίσης, διάταξη για “μπόνους” στους συντονιστές μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα είναι 250 ευρώ το μήνα για τον κεντρικό συντονιστή, μία εφημερία ή 12 ώρες υπερεργασίας για τους τοπικούς συντονιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: