Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

“Ευαγγελισμός”: Φωτιά για καρδιοχειρουργό το πόρισμα για το “φακελάκι”

ιατροδικαστική έκθεση για καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, ο οποίος κατηγορείται ότι ζητούσε “φακελάκι” 1.500 ευρώ για να χειρουργήσει καρδιοπαθή.
Στο πόρισμά τους, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού επισημαίνουν ότι ο 66χρονος καρδιοπαθής εισήχθη στις 25 Ιουνίου στο νοσοκομείο με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο “Παμμακάριστος”.
Έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (μπάι πας).
Ο ασθενής, ωστόσο, οδηγήθηκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου, καθώς στο μεταξύ ο καρδιοχειρουργός ζητούσε επίμονα “φακελάκι”, όπως αναφέρει στο Mega ο συγγενής του ασθενούς Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Απειλούσε, δε, πως αν δεν το έπαιρνε, δεν θα έκανε τη χειρουργική επέμβαση και ότι θα τού έδινε εξιτήριο.
Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι το παζάρι διήρκεσε 18 μέρες και στο διάστημα αυτό η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς επιβαρύνθηκε.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο 66χρονος είχε “...παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο...”.
Για τον συγκεκριμένο χειρουργό υπήρξαν και άλλες καταγγελίες, μεταξύ των οποίων ότι είχε ζητήσει “φακελάκι” ακόμη και από άνεργο.

Βρες τα

Όταν ο ασθενής εξήγησε στο γιατρό τη δεινή οικονομική του θέση, εκείνος φέρεται να τού απάντησε “να τα βρεις”.
Τού τόνισε ότι ο χειρουργός πρέπει να πληρώσει τη χειρουργική ομάδα και πως αυτό δεν πρόκειται να το κάνει από την τσέπη του!
Όλα αυτά διερευνώνται από ανακρίτρια, η οποία ασχολείται με την υπόθεση, καθώς εναντίον του καρδιοχειρουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος.
Ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: