Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

VERENA:Oι Νοσοκομειακοί Γιατροί Ρόδου απειλούν με μήνυση τον πρόεδρο του Ι.Σ Ρ Χρήστο Μαντά!

"Μύλος" έχουν γίνει οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Ρόδου με τον πρόεδρο του Ι.Σ.Ρ Χρήστο Μαντά με αφορμή δηλώσεις του τελευταίο στον SKY οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα Ροδιακη. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς φέρεται να είπε οτι γιατροί "έδιναν βεβαιώσεις σαν να έκοβαν εισιτήρια σε σινεμά"!Ο Βασίλης Κινούς ε΄χει καλέσει τον κ. Μαντά να ανακαλέσει διαφορετικά ο σύλλογος θα τον μηνύσει...
Το σχετικό ρεπορτάζ όπως δημοσιευθηκε στην εφημερίδα Ροδιακή.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Μαντάς, καθώς όπως κατήγγειλε μιλώντας στον ρ/σ Sky και στην Μαίρη Φώτη το Τμήμα Συγκοινωνιών δεν παραδίδει τα στοιχεία που έχει ζητήσει για επανέλεγχο διπλωμάτων οδήγησης, σε περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να έχουν χορηγηθεί.

Όπως είπε ο κ. Μαντάς, υπάρχουν υποψίες ότι για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων ή ακόμα και δυστυχημάτων που σημειώθηκαν στην Ρόδο αιτία ήταν η κατάσταση της υγείας των οδηγών. Είναι απαραίτητο όπως είπε, να ελεγχθούν τα έγγραφα και να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στους γιατρούς που χορήγησαν σε οδηγούς βεβαιώσεις, ενώ δεν θα έπρεπε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να παραδοθούν οι φάκελοι στον Ιατρικό Σύλλογο από το Τμήμα Συγκοινωνιών, το οποίο όμως επικαλείται το ιατρικό απόρρητο.

«Αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση θα ζητήσουμε τη συνδρομή του εισαγγελέα» είπε ο κ. Μαντάς, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι έληξε η κινητοποίηση των γιατρών έπειτα από ένα πεντάμηνο και οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών θα γίνονται πλέον κανονικά.

«Δεν φταίει μόνο ο δρόμος ή οδηγός ή η σήμανση στα σοβαρά ατυχήματα ή στα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας.

Δυστυχώς στους δρόμους της Ρόδου υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που οδηγούν ενώ δεν θα έπρεπε για ιατρικούς λόγους.  Τα τελευταία δύο χρόνια στην δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή δεν έχει παραπεμφθεί ούτε ένα περιστατικό με νόσο πάρκινσον, κανένα περιστατικό για επιληψία και επίσης όλοι όσοι παίρνουν ψυχοφάρμακα είναι απαραίτητο να περνούν από την δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή.

Αν και είναι γνωστό πόσοι συνάνθρωποί μας παίρνουν ψυχοφάρμακα λόγω και της κρίσης, παραπέμφθηκαν στην επιτροπή μόλις πέντε περιστατικά.

Μην αποκλείετε λοιπόν το γεγονός πολλά από τα τροχαία να ευθύνονται σε κάποιον από τους παράγοντες που προείπα. Αρα, αντιλαμβάνεσθε πως κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Ενας από τους λόγους που αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις είναι κι αυτός.

Στη διάρκεια της πεντάμηνης κινητοποίησής μας έγιναν αρκετά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Μάλιστα στο Νοσοκομείο, που κλήθηκε να καλύψει το κενό που προέκυψε από τη δική μας αποχή έδιναν τις βεβαιώσεις σαν να έκοβαν εισιτήρια στο σινεμά. Η κατάσταση βελτιώθηκε έπειτα από παρέμβασή μας γιατί τους επισημάναμε πόσο σοβαρή διαδικασία είναι αυτή. Δεν πρόκειται απλά για μια ιατρική εξέταση αλλά για μια σοβαρή ευθύνη, η εξέταση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 35 με 40 λεπτά.

Ο γιατρός που καλείται να εξετάσει έναν οδηγό και βλέπει στο βιβλιάριό του συνταγογραφημένα ψυχοφάρμακα ή έναν καρδιοχειρουργημένο ασθενή είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τον παραπέμψει στη δευτεροβάθμια επιτροπή.

Είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας. Εχουμε ικανοποιητικά στοιχεία για συγκεκριμένα περιστατικά, ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δόθηκαν βεβαιώσεις χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Το Τμήμα Συγκοινωνιών βρίσκει τη μια δικαιολογία μετά την άλλη για να μην μας παραδώσει τα στοιχεία, ώστε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένοι φάκελοι.

Δεν προτίθεμαι να συγκαλύψω κανέναν συνάδελφό μου. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η κωλυσιεργία από το Τμήμα Συγκοινωνιών τότε θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα».
- See more at: http://www.verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: