Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται ο φάκελος ασθενών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Στην άμεση οργάνωση όλων των στοιχείων των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική απαίτηση της τρόικας. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά. 
 
Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ. 
Η οδηγία για επίσπευση των διαδικασιών δόθηκε από την τρόικα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
 
Ταυτόχρονα ο Μάκης Βορίδης ετοιμάζει οδηγίες προς τους διοικητές ώστε να τα δημόσια νοσοκομεία να δημοσιεύουν στο σύνολό τους ισολογισμούς, αλλά να υπάρξει  και αναλυτική λογιστική. Μέχρι σήμερα εξάλλου ελάχιστα νοσοκομεία δημοσιεύουν ισολογισμούς, κάτι που προκαλεί τη συχνή επαναφορά του θέματος από την τρόικα. 
 
Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων οι δανειστές μας απαιτούν να ξεκινήσουν διαγωνισμοί στα νοσοκομεία άμεσα για την αγορά φαρμάκων ώστε να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές. 
Κάντε

Δεν υπάρχουν σχόλια: