Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πολύ... κλάμα για τους διοικητές των νοσοκομείων φέρνει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών!

Από Βασίλη Βενιζέλο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πολύ... κλάμα για τους διοικητές των νοσοκομείων φέρνει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών!
Πολύ... κλάμα φέρνει από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στους διοικητές και το προσωπικό όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, καθώς η άμεσα επικείμενη αναμόρφωση των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων θα είναι πολύ πίσω από τις πλέον απαισιόδοξες αναμονές τους!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι διοικητές όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου από το υπουργείο Υγείας με την πεπλανημένη εντύπωση σύμφωνα με την οποία η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής θα λάβει 20 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων του ΕΣΥ της δύναμής της... Η σκληρή πραγματικότητα, όμως, είναι ότι 20 εκατ. ευρώ είναι το σύνολο του κονδυλίου το οποίο θα κατανεμηθεί στις επτά ΥΠΕ της χώρας μας!

Έτσι, όπως είχε γράψει κατ' αποκλειστικότητα και εγκαίρως το ygeia360.gr, το Κεντρικό Συμβούλιο ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ) είχε αποφασίσει να ζητήσει 25 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία ανήκουν στην δύναμη της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ο διοικητής της εν λόγω ΥΠΕ ζήτησε τελικά... 6 εκατ. ευρώ και η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου λαμβάνει 5,9 εκατ. ευρώ για όλα τα νοσοκομεία της δύναμής της, με τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Αιγαίου να λαμβάνουν ούτε... ευρώ!

Σύμφωνα πάντα με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ούτε... ευρώ λαμβάνει επίσης το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"), ενώ το νοσοκομείο του Πειραιά "Τζάνειο" λαμβάνει... 200.000 ευρώ, αλλά, αντιθέτως, η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Αθήνας αναμένει με... βεβαιότητα να λάβει 6,7 εκατ. ευρώ, έναντι των 8 εκατ. ευρώ τα οποία είχε ζητήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: