Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όλο το παρασκήνιο της (μη) παραίτησης Παπαγιαννίδη από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ Πρόσφατα, εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον κ. Γρηγοράκο ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Αριστομένης Συγγελάκης.

Πλούσιο παρασκήνιο έχει η παραίτηση που υπέβαλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και η οποία δεν έγινε, τελικά, αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης (φωτό μέσο), αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μία σειρά από προβλήματα, που – όπως ο ίδιος θεωρούσε – επιβάλλονταν από εξωτερικούς παράγοντες.
Ως κύρια αιτία της παραίτησής του, επικαλέστηκε τον θάνατο ενός 34χρονου άνδρα στη Σάμο, ο οποίος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο που δεν ήταν διαθέσιμο.
Το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην άσκηση του έργου του και πως δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει ό,τι σχεδιάζει και έχει ανάγκη το Κέντρο.
Σημείωσε, δε, ότι η θέση του υπονομεύεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος (φωτό δεξιά) ανέθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ να κάνει περιοδεία στη Μακεδονία.

Άδειασμα

Ο κ. Παπαγιαννίδης διορίστηκε από τον πρωθυπουργό και πρόσκειται στη ΝΔ. Εκτίμησε, δε, ότι η ενέργεια Γρηγοράκου είχε ως στόχο να τον “αδειάσει” από τη θέση του προέδρου.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον αναπληρωτή υπουργό ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Αριστομένης Συγγελάκης.
Ο υπουργός ανέφερε στον κ. Παπαγιαννίδη ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο απομάκρυνσής του και τού ζήτησε να μείνει.
Η προσπάθεια δεν είχε επιτυχία και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ πήγε στο γραφείο του, όπου έδωσε εντολή να διανεμηθεί στον Τύπο η επιστολή παραίτησής του.

Ψηλά

Ακολούθησε έντονη κινητοποίηση από την πλευρά του ΜΜΕ, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για το θέμα και από υψηλότερες κυβερνητικές πηγές.
Επιχειρήθηκε εκ νέου να μεταπεισθεί ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, όπως και έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφερόταν ότι ο κ. Βορίδης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Παπαγιαννίδη και πως ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: