Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επίσημη καταγγελία για τα “φακελάκια” θα μπορούν να κάνουν μέσω του Διαδικτύου οι πολίτες

επιστρατεύει το υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά της διαφθοράς.
Μεταξύ των μέτρων που μελετά, είναι να δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες για να καταθέσουν επώνυμα και υπεύθυνα τις καταγγελίες τους προκειμένου αυτές να μπορούν να ελέγχονται.
Οι καταγγέλλοντες θα είναι σίγουροι ότι η καταγγελία τους θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει και πως θα τη χειριστούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, με την ευαισθησία που απαιτεί ο χειρισμός τέτοιων θεμάτων.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο συνέδριο του European Health Care Fraud and Corruption Network, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι επιτροπή υπό τον καθηγητή Καμαρή, έχει υποβάλει τις προτάσεις της στο υπουργείο, για την πάταξη της διαφθοράς.

Χειρουργεία

Μεταξύ των προτάσεων, περιλαμβάνονται και μέτρα για το “φακελάκι” στα χειρουργεία.
Ο καλύτερος τρόπος – είπε – να αντιμετωπίσει κάποιος τη διαφθορά, είναι να την αντιμετωπίσει θεσμικά.
Το υπουργείο συζητεί τη δημιουργία ενός διαφανούς συστήματος διαχείρισης των χειρουργείων, όπου ουσιαστικά θα γίνεται μία δέσμευση του χειρουργείου ήδη από τη μονάδα ή το τμήμα επειγόντων περιστατικών που παραπέμπει τον ασθενή.
Αυτό θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, όλοι θα γνωρίζουν σε όλα τα σημεία σε ποιο χειρουργείο χειρουργεί κάθε γιατρός, καθώς και τη χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πάροχοι

Μία ακόμη παρέμβαση αφορά τις καθυστερήσεις πληρωμών των παρόχων Υγείας.
Στον χώρο αυτό, δημιουργείται ένα πεδίο συναλλαγής, προκειμένου να επιταχυνθεί η πληρωμή τους από το σύστημα Υγείας και να παραβιαστεί η προτεραιότητα.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η απάντηση σε αυτό είναι να εξασφαλιστούν τακτικοί χρόνοι πληρωμών, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: