Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Φύλλο και φτερό και οι λογαριασμοί των «φακελάκηδων»! Τι ετοιμάζει ο Βορίδης

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών μπαίνουν πια και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επίορκων γιατρών με διαδικασίες εξπρές.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Όχι μόνο οι συναλλαγές τους στο νοσοκομείο που εργάζονται αλλά ακόμη και οι τραπεζικοί  λογαριασμοί των επίορκων γιατρών θα ξεσκονίζονται από τις αρμόδιες αρχές. 
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει ειδικές διαδικασίες για όσους καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη. 
 
Ειδικότερα με βάση τους σχεδιασμούς Βορίδη, όσοι ερευνώνται για μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ, θα ακολουθείται ειδική διαδικασία αδειοδότησης ώστε στην υπόθεση να εμπλέκεται και η οικονομική αστυνομία αλλά και το ΣΔΟΕ. 
 
Έτσι θα ελέγχονται ακόμη και οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων είναι στο μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί εάν είναι…φουσκωμένοι ή όχι. 
Στις περιπτώσεις όπου θα διαπιστώνεται πως υπάρχει υπερβολικό χρήμα σε σχέση με τα εισοδήματα και την γενικότερη περιουσιακή κατάσταση, ο γιατρός θα εξετάζεται και περαιτέρω. 
 
Είναι άλλωστε γνωστό πως πρόσφατα πιάστηκαν στα πράσα γιατροί να έχουν σε τράπεζες εκατομμύρια ευρώ χωρίς φυσικά να δικαιολογούνται από την εργασία τους. 
Με σχετικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ο έλεγχος θα διευκολύνεται και θα γίνεται με διαδικασίες εξπρές ώστε οι επίορκοι να εξοβελίζονται άμεσα από το σύστημα υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: