Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Μέτρα κατά της διαφθοράς από Βορίδη! Τι θα ανακοινώσει αύριο

Το σχέδιο του με την οποία θα πατάξει τη διαφθορά αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Βαριές ποινές για τους παραβάτες του τομέα της υγείας αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας. 
Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς στον τομέα της Υγείας ο Μάκης Βορίδης θα επιστρατεύσει ακόμη και το ΣΔΟΕ για να πιάσει στην τσιμπίδα του τους επίορκους γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ. 
Αύριο δημοσιοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και νομικές παρεμβάσεις ώστε εκείνοι που θα συλλαμβάνονται να παρανομούν, να οδηγούνται άμεσα στη φυλακή χωρίς να χρονοτριβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. 
Το σχέδιο Βορίδη προβλέπει βαριές πειθαρχικές ποινές, ενεργοποίηση πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία σήμερα αργοπορούν, διοικητικές δράσεις καθώς μεταξύ άλλων και διασύνδεση των ελέγχων με το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. 
Το ...ποινολόγιο Βορίδη θα προωθεί και πολύ πιο αυστηρές ποινικές κυρώσεις καθώς είναι σε εξέλιξη η σχετική διεργασία ώστε οι υπαίτιοι της διαφθοράς να περνούν της φυλακής τα σίδερα για πολύ περισσότερα χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν πως θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη. 
Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας αναμένεται -όπως ο ίδιος δήλωσε – να καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή ώστε να είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που λαμβάνουν διάφορες παροχές από φαρμακευτικές εταιρείες.  Η τροπολογία θα “πατά” στον κώδικα δημοσιοποίησης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) που ανακοινώθηκε πρόσφατα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: