Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επείγουσες προσλήψεις 4.000 γιατρών και νοσηλευτών ζητεί το υπουργείο Υγείας

Την άμεση κάλυψη 4.000 θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, θα ζητήσει το υπουργείο Υγείας από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ομάδα εργασίας, που έχει συγκροτηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των κενών σε ολόκληρη τη χώρα.
Με βάση την έκθεση αυτή, θα ζητηθεί η επείγουσα κάλυψη των κενών, προκειμένου να λειτουργήσουν κλειστά τμήματα και να μπορέσουν να κάνουν εφημερίες άλλα, τα οποία μαστίζονται σήμερα από ελλείψεις προσωπικού.
Κλειστά παραμένουν και 130 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς δεν μπορούν να στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτές.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”, το υπουργείο Υγείας ζητεί την άμεση πρόσληψη 800 μονίμων και 700 επικουρικών γιατρών και 2.500 νοσηλευτών.

Αθλιότητα

Στην έκθεση γίνεται λόγος για “εικόνα αθλιότητας” σε πολλά τμήματα, ειδικά σε νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας και της περιφέρειας.
Στην Αττική, οι επείγουσες προσλήψεις γιατρών ξεπερνούν τις 300, στη Θεσσαλονίκη τις 278 και στα νησιά τις 200.

Ειδικότητες

Ζητείται η πρόσληψη παιδιάτρων, αναισθησιολόγων, καρδιολόγων, ενδοκρινολόγων, ογκολόγων, ακτινοθεραπευτών, γαστρεντερολόγων, γυναικολόγων, οφθαλμιάτρων, ΩΡΛ, ουρολόγων, νεφρολόγων, αγγειοχειρουργών, νευροχειρουργών, ρευματολόγων, δερματολόγων και οδοντιάτρων.
Έμφαση δίνεται στα ογκολογικά τμήματα, δεδομένης της ευαισθησίας που έχει το θέμα, αλλά και της αδυναμίας - των περισσότερων ασθενών - να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, λόγω κόστους.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: