Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Απόφαση για οικονομική αποζημίωση σε 60 επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε προβληματικές περιοχές της Π.Ν.Α


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στρατηγική Απόφαση - Τομή για το φλέγον και χρόνιο ζήτημα της Υγείας στα νησιά
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στο χρόνιο πρόβλημα των ανοχύρωτων  υγειονομικά νησιών αποφάσισε σήμερα την πρώτη παρέμβαση της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχεδιάζει και υλοποιεί μόνιμη λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νησιωτικός χώρος, τον τομέα της Υγείας. Η μόνιμη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αφού ο νησιωτικός χώρος δεν αποτέλεσε ποτέ ελκυστική επιλογή για τους γιατρούς, σε συνδυασμό με τα προβλήματα διασύνδεσης αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και ειδικότερα αυτών που κατοικούν στα μικρά νησιά. Στην παροχή κινήτρων οικονομικού χαρακτήρα με επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, προς τους επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετήσουν στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την απόφασή του να παρέχει σε αυτούς πρόσθετη οικονομική αποζημίωση για το σύνολο της τριετούς θητείας.
Η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνδυασμό με  την εκπεφρασμένη βούληση του νέου  Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να συμπεριλάβει στους προσεχείς διαγωνισμούς για την κάλυψη κενών θέσεων επικουρικών γιατρών των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την οικονομική αποζημίωση που το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε,  έρχεται να δώσει μία νέα ευκαιρία στα νησιά, να μπουν και αυτά στον χάρτη της υγείας.
Σε εξήντα επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετήσουν στις άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας θα χορηγήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οικονομική αποζημίωση σε μηναία βάση για το σύνολο της προβλεπομένης από το νόμο τριετούς θητείας τους.
«Δεν υπάρχει κανένας τομέας που να μην αποτελεί αντικείμενο παρέμβασης και χάραξης πολιτικής από την δική μας περιφερειακή αρχή. Σε αντιδιαστολή με όσους είχαν μάθει να επικαλούνται το θεσμικό πλαίσιο για να καλύψουν την ατολμία τους και το αθηνοκεντρικό κράτος ως προκάλυμμα της έλλειψης πρότασης και πρωτοβουλίας, προχωράμε σε συνεργασία με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άμεσα και θα παρέμβουμε αποφασιστικά στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών μας. Η πολιτική μας είναι και θα παραμείνει μια πολιτική συνεχούς παρακολούθησης, παρέμβασης, πρότασης και ανάληψης ευθύνης. Η περίοδος των στημένων και επικοινωνιακών αντιδράσεων μέσω υπομνημάτων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: