Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ξανθός: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα για εφημερίες

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου προσδιορίζει την εξόφληση των οφειλόμενων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφηκε πρόσφατα, δρομολογεί την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ετών 2012, 2013, 2014 συνολικού ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ. 
Η ΚΥΑ – σημειώνει – δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εξασφαλίστηκε η αναγκαία έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.
Αναμένεται η τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων για τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια η θεώρηση των ενταλμάτων και η καταβολή των οφειλομένων ποσών.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, παρότι στην εν λόγω απόφαση τροποποιείται το προηγούμενο καθεστώς των επιτροπικών ενταλμάτων και επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής, εμφανίστηκαν στην πορεία αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την τελική φάση της πληρωμής και τα οποία προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. 
Η άμεση αποζημίωση μέρους των οφειλομένων δεν κατέστη δυνατή.

Διαβεβαιώσεις

Με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας, αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία και η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα επιδιώξει να εδραιωθεί η κανονικότητα των πληρωμών και κυρίως η ενίσχυση των δημόσιων δομών με το αναγκαίο προσωπικό όλων των κατηγοριών.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: