Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

800 επιπλέον επικουρικούς γιατρούς ζητεί επειγόντως το υπουργείο Υγείας

Την έγκριση διορισμού επιπλέον 800 επικουρικών γιατρών, έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι θέσεις αναμένεται να καλύψουν τα σημαντικά κενά που αντιμετωπίζει σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας και ιδιαίτερα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα ογκολογικά τμήματα και την πρωτοβάθμια φροντίδα.
Θα αποτελέσουν, δε, μία “ένεση” προσωπικού στο σύστημα, μαζί με τις 700 θέσεις μονίμων γιατρών, οι οποίες είχαν εγκριθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν είχαν προχωρήσει, καθώς και 300 θέσεις επικουρικών γιατρών που έχουν ήδη εγκριθεί.
Το υπουργείο Υγείας λαμβάνει αναφορές απελπισίας από νοσηλευτικές μονάδες όλης της χώρας, με την πολιτική ηγεσία να κάνει λόγο για “υγειονομική φτώχεια”.

Αναμονή

Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία καρκινοπαθών φτάνει έως και πεντέμισι μήνες, ενώ σε νοσοκομεία δεν πραγματοποιούνται τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα, λόγω της φτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: