Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

αι τυπικά στο 5ευρο και το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή

Μέσα στον Απρίλιο θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία όπως και το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή. Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην τηλεόραση για τις ελλείψεις των αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία... 
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
"Σπατάλες" και "αμαρτωλές συμβάσεις" ευθύνονται για την έλλειψη υλικών στο ΕΣΥ κατά τον κ. Ξανθό. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τόσο τις προμήθειες όσο και τα ιδιωτικά συνεργία αλλά και συμβάσεις "κρατικοδίαιτων του συστήματος".
 
Συμπλήρωσε δε ότι "πρέπει να γίνει επαναπροσατολισμός των δημόσιων πόρων" ώστε να καταστεί δυνατή η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στην ιατρική παρακολούθηση, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και την νοσηλεία... 
 
Κατά τα άλλα, η κατάργηση του 5ευρου και του 1 ευρώ για τις συνταγές πέρασαν με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και μόλις δημοσιευτεί ο νόμος θα καταργηθούν και τυπικά.
 
Τώρα πότε και πως θα οργανωθεί το σύστημα ώστε να γίνονται κεντρικοί διαγωνισμοί και να τελειώσουν οι "αμαρτωλές συμβάσεις" , είναι κάπως απροσδιόριστο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: