Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Στα όπλα οι υγειονομικοί του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του υπουργού Υγείας σε ΕΟΠΥΥ και ΕΣΑΝ

Στα όπλα οι υγειονομικοί του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του υπουργού Υγείας σε ΕΟΠΥΥ και ΕΣΑΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015
Ισχυρή κρίση φαίνεται να ξεσπά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των επιλογών του υπουργού Υγείας.
Οι υγειονομικοί του κόμματος εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την επιλογή του καθηγητή Μιχάλη Χλέτσου ως προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Χλέτσος φέρεται να είναι ο “εισαγωγέας” των κεντρικών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ ή DRGs) στο ελληνικό σύστημα, σε συνεργασία με τους “μνημονιακούς” υπουργούς Γεωργιάδη και Βορίδη.
Κόκκινο πανί αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις Κουρουμπλή ότι είναι πιθανό να διατηρήσει τη Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ), η οποία αποτελεί δημιούργημα του προκατόχου του, Μάκη Βορίδη.
Για σύγκρουση του υπουργού Υγείας με τους υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο δραστήριος συνδικαλιστής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας .
Μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί, ο κ. Βαρνάβας ζητεί την παρέμβαση του μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να...συνεφέρει τον υπουργό Υγείας:
“...Επειδή αμφισβητούνται πλέον ανοικτά οι επιλογές και η ευθυκρισία του κ. Κουρουμπλή, είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθεί η αναίτια σύγκρουση με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας...”.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα υπουργείο από μόνος του, λόγω της δομής, της σπουδαιότητας αλλά και του προϋπολογισμού του, που είναι μεγαλύτερος ακόμη και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας!
Διαχρονικά – σημειώνει – η επιλογή του εκάστοτε διοικητή του ΕΟΠΥΥ απασχολούσε απευθείας το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατέληγε στο πρόσωπο του διοικητή και έδινε την έγκριση στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην τοποθέτηση.

Εισαγωγέας

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο σημερινός υπουργός Υγείας φαίνεται πως έχει επιλέξει για την καίρια αυτή θέση τον κ. Χλέτσο, ο οποίος – όπως αναφέρουν δημοσιεύματα - είναι ο «εισαγωγέας» των γερμανικών κεντρικών ενοποιημένων νοσηλείων (DRGs) στην Ελλάδα, σε αγαστή συνεργασία με τους μνημονιακούς υπουργούς κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, προκειμένου να ολοκληρωθεί υπό την εποπτεία της γερμανικής κυβέρνησης το εγχείρημα της ΕΣΑΝ ΑΕ:
“Συνεπώς, οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι πιθανόν θα διατηρήσει την ΕΣΑΝ ΑΕ, δένουν με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με τους γιατρούς και υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα στο χώρο της Υγείας”!
Δ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: