Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 8 Μαρτίου 2018
Α.Π:8674




ΠΡΟΣ:
• ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
• ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ





ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ 8-3-18


Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ενημέρωση – πρόταση της ΟΕΝΓΕ προς τις Ενώσεις-μέλη της είναι:
1. Να καλέσουν τους/τις συναδέλφους να καταθέσουν όλοι/όλες τις δύο (2) σχετικές δηλώσεις στα πρωτόκολλα των Νοσοκομείων τους (επισυνάπτονται οι 2 φόρμες και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ).
2. Η ΟΕΝΓΕ ενημερώνει τις Ενώσεις- μέλη της πως εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
3. αΗ ΟΕΝΓΕ ενημερώνει πως θα προχωρήσει άμεσα σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απαιτώντας τη συμμόρφωση της πολιτικής ηγεσίας με το σκέλος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές, και την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν τις επιβληθείσες περικοπές.
β) Αμέσως μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας για να καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που έχουμε στην φαρέτρα συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης ένδικων μέσων. Σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία αρνηθεί το αίτημά μας για άμεση επαναφορά των μισθών, η ΟΕΝΓΕ θα καλέσει τις Ενώσεις σε συντονισμό για σχετική δικαστική διεκδίκηση.
γ)  Σε κάθε περίπτωση, αν η πολιτική ηγεσία δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου 29/3/18 η Εκτελεστική Γραμματεία θα προτείνει την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας και πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.


4.  Όσον αφορά τα αναδρομικά, για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, η ΟΕΝΓΕ συνιστά στις Ενώσεις-  
     μέλη της, να συντονίσουν ατομικές προσφυγές όλων των γιατρών ανά Νοσοκομείο και μονάδων  
     Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο προς τα πολιτικά δικαστήρια για τους ειδικευόμενους και τους 
     επικουρικούς, όσο και προς τα διοικητικά Πρωτοδικεία για τους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: