Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Από ygeianet. gr

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συλλογική σύμβαση των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ*, αλλά στην πορεία της συζήτησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα.
Ο υπογράφων έθεσε στον υπουργό ερώτημα για τη στάση που προτίθεται να τηρήσει το υπουργείο στο θέμα της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του Μισθολογίου των γιατρών ΕΣΥ. Το ίδιο έπραξαν και άλλα μέλη του ΔΣ.
Ο υπουργός απάντησε πως το ζήτημα έχει τεθεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο μελετά τη δυνατότητα σταδιακής αποκατάστασης του Μισθολογίου των γιατρών ΕΣΥ, αρχής γενομένης από τον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης ανακοίνωσε στον ΠΙΣ πως εγκρίθηκε η προκήρυξη 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ.
Εναπόκειται στην ΟΕΝΓΕ να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας και να θέσει το ζήτημα του μισθολογίου, τις αναγκαίες προσλήψεις στο ΕΣΥ, καθώς και δεκάδες θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Η ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να δείξει ωριμότητα, εγκαταλείποντας τον αρνητισμό και τη φοβική συμπεριφορά απέναντι στην κλαδική συμφωνία.
Αλλιώς θα βλέπουμε τα τραίνα να περνούν..
Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: