Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 20 Μαρτίου 2018
Α.Π:8684

ΠΡΟΣ:
•ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
•ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ




ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ

Με απόφασή του (ΑΔΑ:7ΝΞΚ465ΦΥΟ-75Ζ,16/3/2018) ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός εντέλει τους γιατρούς συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ να εργάζονται σε τακτικό ωράριο με δύο βάρδιες (8πμ έως 3μμ & 2μμ έως 9μμ) βασιζόμενος στις καταστροφικές διατάξεις του αντεργατικού εκτρώματος για το χρόνο εργασίας των γιατρών, του Ν.4498/2017.
Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική της αντίθεση στο νόμο έκτρωμα που η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως μετά την ψήφισή του την επί του παρόντος αναστολή της εφαρμογής του. 
Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είναι διπλά απαράδεκτη. Καθιερώνει κυκλικό ωράριο για γιατρούς των Κ.Υ και επιδιώκει την «a la carte» εφαρμογή του νόμου όσον αναφορά μόνο μια συγκεκριμένη διάταξή του σε συγκεκριμένα, επιλεγμένα Κέντρα Υγείας.
Ο προφανής στόχος είναι να συγκαλυφθούν τα δραματικά κενά μόνιμων γιατρών στην ΠΦΥ με κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των υπηρετούντων γιατρών.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ανθρώπινα ωράρια. Διεκδικούμε σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: