Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 27 Μαρτίου 2018
Α.Π:8689


ΠΡΟΣ:
✓ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
✓ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
✓ MME



ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΕΝΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ 
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!
Γιατί δεν ανεχόμαστε να απολύονται χιλιάδες συνάδελφοι επικουρικοί και συμβασιούχοι που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας, ένα μόνο τμήμα των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν.
Γιατί δε δεχόμαστε να πετάνε στην ανεργία αφού τους ξεζούμισαν χρόνια ολόκληρα  χιλιάδες συναδέλφους επικουρικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, που μόνο επικουρικός δεν είναι ο ρόλος τους, απαξιώνοντας τους επιστημονικά και στερώντας από το δημόσιο σύστημα υγείας πολύτιμο, έμπειρο και αξιόμαχο επιστημονικό δυναμικό.
Γιατί δε συμβιβαζόμαστε με το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.
Γιατί δε δεχόμαστε να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο που δεν καλύπτουν καλά καλά ούτε τον αριθμό των αποχωρήσεων όταν τα κενά  με βάση τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012 είναι χιλιάδες.
Γιατί δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με ανέξοδες υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όταν και όποτε το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.
Γιατί οι ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας, η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα δεν μπορούν να περιμένουν.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!                                                                                    
Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους επικουρικούς, μόνο τους συναδέλφους συμβασιούχους.Αφορά και τους μόνιμους συναδέλφους, τους συναδέλφους που είναι άνεργοι. Αφορά και τους ασθενείς, το δικαίωμα του λαού στην Υγεία.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
➢ Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.
➢ Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δε θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
➢ Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
Την Παρασκευή 30/3 ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους και τους καθηγητές  που παλεύουν και αυτοί για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση.                                                                                                                                   Όλοι στη συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: