Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρ. & Κ.Υ. ΣΤΙΣ 17-10-2011

  Με αφορμή την αιφνιδιαστική, παράνομη και παράτυπη ενέργεια, της εν κρυπτώ τροποποίησης του Οργανισμού λειτουργίας του ΓΝ Ρόδου, που τόσο κόπο, αγώνες και κινητοποιήσεις κατορθώσαμε, και την πιθανότατη μη καταβολή εφημεριών και μισθού για τον μήνα Νοέμβριο 2011 και εντεύθεν, η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του ΓΝ Ρόδου και των Κ.Υ. και Π.Ι. ομόφωνα στο σύνολό της πήρε την παρακάτω απόφαση:



Επειδή η πράξη τροποποίησης του οργανισμού λειτουργίας του Γ. Ν. Ρόδου, όπως αυτή έχει αποσταλέι προς το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ είναι παράνομη και καταχρηστική, για τους λόγους
  • Δεν έγινε σύγκληση του Επιστημονικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης συλλογικά όπως προβλάπεται απο τους σχετικούς νόμους του ΕΣΥ.
  • Επειδή δεν έγινε σύγκληση του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και λήψη απόφασης σύμφωνα με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.
  • Επειδή η λήψη απόφασης έγινε με την επίκληση λάθος νόμου και νομολογίας και ως εκ τούτου είναι τυπικά και ουσιαστικά άκυρη.
  • Επειδή η νέα τροποποίηση του οργανισμού, υποβιβάζει και υποβαθμίζει τη στελέχωση, λειτουργία και αυτονομία κλινικών και τμημάτων και αυτόματα ανοίγει το δρόμο σε εργασιακές εφεδρείες, περικοπή θέσεων ειδικευμένων και ειδικευομένων γιατρών, εισάγει τον άκρως επικίνδυνο θεσμό των εφημεριών ανά τομέα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Ζητάμε
  1. Από το Διοικητή και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να ανακαλέσουν άμεσα το αποσταλέν σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου με νέα σύνθεση ολόκληρου του Δ.Σ.  και το οποίο καλούμε όπως παραιτηθεί, μετά την διάπραξη νομικών και τυπικών ατοπημάτων στη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Συγκεκριμένα οφείλουν να αιτιολογήσουν επαρκώς για ποιό λόγο παρέκαμψαν όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες εκ του νόμου διαδικασίες και ειδικότερα στη λήψη αποφάσεων μέγιστης βαρύτητας και σημασίας.
  2. Την παραίτηση όλων των επικεφαλής των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου που με οποιονδήποτε τρόπο ενεπλάκησαν στη σύνταξη και κατάθεση του απαράδεκτου νέου οργανισμού του νοσοκομείου, χωρίς προηγούμενα να συγκαλέσουν, όπως είχαν υποχρέωση, τα μέλη των οργάνων στα οποία προΐστανται.


Αποφασίσαμε:

1. Να μην συναινέσουμε στην περικοπή κρεβατιών από τον οργανισμό του Νοσοκομείου μας, στην συγχώνευση κλινικών, σε ούτε μία απόλυση εργαζομένου. 
Σχετικά με τις νοσοκομειακές κλίνες που δίνονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, δεν τις αναγνωρίζουμε και δεν θα αφήσουμε κανένα ασθενή εκτός νοσηλείας όσο υπάρχουν διαθέσιμες «ιδιωτικές» κλίνες.
2. Να συμμετάσχουμε  στην 48ωρη καθολική απεργία της 19 και 20 Οκτωβρίου 
3,Να μην δεχτούμε και να μην εφαρμόσουμε την Εφημερία Τομέα. Δηλώνουμε σαφέστατα ότι δεν θα δεχθούμε κανένα πρόγραμμα εφημεριών «ανά τομέα» απ' όποιον σοφό εντός ή εκτός του ιδρύματος και αν καταρτιστεί.
4. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση (27 Οκτωβρίου 2011) της μη καταβολής εφημεριών και πιθανότατα του μισθού μας, κάθοδο σε κινητοποιήσεις με τη μορφή επίσχεσης εργασίας και καταλήψεων Γραφείου Διοικητή, Ταμείου.

Προειδοποιούμε ότι δεν θ' αφήσουμε να καταστραφεί το μέλλον των νέων συναδέλφων μέσω περικοπών θέσεων ειδικότητας. Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό σε λειτουργικές δαπάνες, μισθούς και εφημερίες. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. 
            
Μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές εισοδημάτων, στην συνεχώς αυξανόμενη λιτότητα οφείλουμε να αντισταθούμε με συλλογικό τρόπο. Στα ληστρικά, εξοντωτικά, άδικα και παράνομα «χαράτσια» που αυτές τις μέρες απαιτεί εκβιαστικά η κυβέρνηση,
η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου θα πρωτοστατήσει σε κάθε πρωτοβουλία μαζικής άρνησης πληρωμής  και θα προσφέρει στους συναδέλφους που αντιδρούν  κάθε δυνατή συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: