Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

′Αντάρτικο′ από νοσοκομεία στις μειώσεις οργανικών θέσεων(iatronet)

Δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα ο δρόμος του υπουργού Υγείας για μειώσεις των οργανισμών στα νοσοκομεία της χώρας.

Συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων αναβάλλονται, ενώ άλλες αποφασίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για μείωση των οργανισμών.

Την περασμένη Πέμπτη, επρόκειτο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χαλκιδικής, προκειμένου να συζητήσει συγχωνεύσεις κλινικών, τις οποίες είχε ζητήσει φορτικά ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Οι γιατροί του νοσοκομείου, ενεργώντας βάσει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, μπήκαν στο γραφείο του διοικητή, όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΔΣ και απαίτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην επιχειρηθεί να επαναληφθεί άλλη συνεδρίαση με το ίδιο αντικείμενο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ρέμελης ανακοίνωσε στους γιατρούς που πραγματοποιούσαν την κατάληψη ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του, μη αποδεχόμενος πιέσεις από τους πολιτικούς του προϊσταμένους.

Ρόδος

Με θέμα τις αλλαγές στον οργανισμό του νοσοκομείου, συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 'Ανδρέας Παπανδρέου'.

Το συμβούλιο αποφάσισε ότι '...δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης του υφιστάμενου οργανισμού, ο οποίος είναι πρόσφατος...'.

Αποφάσισε, επίσης, να προτείνει την παραμονή του οργανισμού ως έχει, χωρίς να μειωθεί ούτε μία κλίνη και κατ΄ επέκταση ούτε μία οργανική θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: