Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Θα πληρωθούμε στις 27 Οκτωβρίου μισθό και εφημερίες;


Όλο και πιο πιθανό γίνεται το ενδεχόμενο να μην πληρωθούμε στις 27 Οκτωβρίου, όπως είχε επισημάνει και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Ο λόγος της στάσης πληρωμής αποδίδεται στην απεργία των εργαζομένων στη ΗΔΙΚΑ και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τους οποίους οι άφρονες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στο μαυροπίνακα της εργασιακής εφεδρείας (κλικ εδώ).
Στις 27 Οκτωβρίου δεν θα πληρωθούμε ούτε εφημερίες λόγω της πρόσφατης εγκυκλίου Σαχινίδη, με την οποία επιβάλλεται εφεξής έλεγχος των εφημεριών από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού. Φαίνεται όμως πως συντρέχει κι ένας ακόμη λόγος. Όπως ενημέρωσαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα λογιστήρια Νοσοκομείων, δεν υπάρχουν κονδύλια στον κωδικό 562 που προορίζεται για τις εφημερίες. Πώς γίνεται αυτό, τη στιγμή που στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012 εμφανίζεται «περίσσευμα» 16 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο κωδικό, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!
Το ζήτημα της μη πληρωμής μισθού στις 27 πρόκειται να λάβει σοβαρές διαστάσεις σε όλο το Δημόσιο και αναμένεται σχετική πρωτοβουλία από την ΑΔΕΔΥ.
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: