Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κατάργηση των κλινικών που διαθέτουν κάτω από 20 κρεβάτια?????


Κόβονται από το σχεδιασμό δεκάδες κλινικές από περιφερειακά νοσοκομεία καθώς απόφαση της Β΄ Υγειονομικής περιφέρειας προβλέπει να μην υπάρχουν κλινικές που θα έχουν κάτω από 20 κρεβάτια.
Προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των κλινικών που διαθέτουν κάτω από 20 κρεβάτια. Βασική λεπτομέρεια: στα περιφερειακά νοσοκομεία ,όπως και στο δικό μας, εξαιτίας του μικρού μεγέθους των υγειονομικών μονάδων οι περισσότερες κλινικές διαθέτουν λίγα κρεβάτια και συνήθως κάτω των 20.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι να καταργηθούν ουσιαστικά οι περισσότερες κλινικές και να παραμείνουν βασικοί τομείς όπως παθολογικό και χειρουργικό.
Έκπληκτοι μάθαμε ότι τις μέρες αυτές που συμμετείχαμε στο γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του  Νοσοκομείου μας και έστειλε απόφαση στο υπουργείο για δημιουργία νέου οργανισμού με 340 κρεβάτια και χωρισμένο σε τομείς !!!!!!
Καταργώντας ουσιαστικά ενα μεγάλο αριθμό κλινικών !!!!! θέτοντας σε κίνδυνο κατάργησης οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευομένων γιατρών !!!και φυσικά ανοίγοντας τον δρόμο για εφημερίες τομέα!!!
Ελπίζουμε να μην ανταποκρίνεται στην αλήθεια διαφορετικά θα είναι ένα σχέδιο ολικής καταστροφής του νοσοκομείου μας θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία της περιοχής μας .
Εμείς σαν νοσοκομειακοί γιατροί ενα τέτοιο σχέδιο δεν το αποδεχόμαστε και οι αποφάσεις μας θα ληφθούν στην  γενικη συνέλευση της 17/10/2011.Οι κινήσεις αυτές φαίνεται πως γίνονται στο πλαίσιο της περιστολής των κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι θα μείνουν οι μισές κλινικές που δε θα ξεπερνούν τις 1000.
Η παρουσία σας στην γενική συνέλευση πρέπει να είναι μαζική.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΖΩΤΟΥ:http://www.ygeianet.gr/box/fck/file/organismoi%2020%20beds.pdf


ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ygeianet

  • εμείς ζούμε και λειτουργούμε τα νοσοκομεία της χώρας
  • εμείς ερχόμαστε σε επαφή με τον άρρωστο
  • εμείς θα καταστούμε υπόδικοι αν κάνουμε τον πολυτεχνίτη γιατρό
  • εμείς θα μείνουμε άνεργοι για να κάνει χαβαλέ και καριέρα ο Λοβέρδος, ο Ζώτος και κάθε Διοικητής  της οκάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: