Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μειώνονται στο μισό οι κλινικές του ΕΣΥ!!!!!!!!!


Σε δραστική μείωση κατά 50% των τμημάτων και κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.
Η πρόσφατη παρέμβαση φαίνεται ότι δεν κρίθηκε επαρκής, καθώς η ηγεσία του υπουργείου αναθέτει εκ νέου στον Καθηγητή κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο την ευθύνη για σύνταξη σχετικής πρότασης.
Σχετικές δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι κλινικές χωρίς να υπάρξει υποβάθμιση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η παρέμβαση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί με την εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε υπογραφεί το 1987, επί υπουργίας Γεωργίου Γεννηματά.
Στόχος είναι να διαμορφωθούν συνολικά 1.000 τμήματα και 250 τομείς.
Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις, το ΕΣΥ διαθέτει 1.950 κλινικές, με 46.000 κλίνες, από τις οποίες οι 36.000 είναι ενεργές και έχουν κάλυψη 70%.
Εισαγγελέας
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής σε δημόσια νοσοκομεία.
Χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως παράνομη, λέγοντας ότι όχι μόνο επιβαρύνει το ΕΣΥ αλλά κάνουν και έκπτωση στους ΄πελάτες’ τους, χρεώνοντας 2.000 ευρώ ανά επέμβαση έναντι 4.000 ευρώ που χρεώνει ο ιδιωτικός τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: