Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Τριάντος: παραιτούμαι από το δ.σ του Νοσοκομείου Ρόδου για να μην γίνω συμμέτοχος στη διάλυση του


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν από οποιαδήποτε απόφαση οφείλω να σας ενημερώσω για την πρόθεση και απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του εκλεγμένου εκπροσώπου σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Η παραίτηση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την επάρκεια και τη θέληση μου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που με τη ψήφο σας μου αναθέσατε. Συνδέεται με την συνειδητή απόφαση να μην γίνω συμμέτοχος στη διάλυση του νοσοκομείου μας, στην αυθαίρετη και προσχεδιασμένη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και στην εξαθλίωση που οδηγούνται γιατροί και υπόλοιπο προσωπικό.
Η πολιτική του καρότου και του μαστιγίου, που εκδηλώνεται αφενός με την δήθεν επιχορήγηση του νοσοκομείου με κονδύλια και αφετέρου με την ασφαλιστική και σίγουρη δικλείδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που άμεσα δεν εγκρίνει καμιά δαπάνη, η νέα κατακρεούργηση του κονδυλίου εφημεριών και διάλυση του εφημεριακού συστήματος του Νοσοκομείου και των Επειγόντων Περιστατικών, η πανθομολογούμενη έλλειψη κρίσιμων και απαραίτητων υλικών, η καθημερινή έκκληση για προσφορά και συμπλήρωση των ελλείψεων, δεν είναι δυνατόν να γίνουν με τη δικά μου σύμφωνη γνώμη και ανοχή.
Η σοφά δομημένη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ακουστεί και να εφαρμοστεί πρόταση που αντιτίθεται στο σχέδιο διάλυσης της υγείας που καθημερινά γίνεται πραγματικότητα και εφιάλτης ταυτόχρονα.
Η διάλυση κάθε δομής υγείας, κάθε δομής πρόνοιας και ασφάλισης, η διάλυση του ΕΟΠΥ με ταυτόχρονη απαξίωση κάθε έννοιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης, αφήνει ανεξίτηλα και επώδυνα σημάδια σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Αφήνει παιδιά ανεμβολίαστα, ξευτιλίζει τη προσωπικότητα του ασθενούς, δυναμώνει συμφέροντα και πολιτικές εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Σε όλα αυτά δεν μπορώ να παραμείνω απαθής και αμέτοχος παρατηρητής, πόσο μάλλον συμμέτοχος.
Ο εξευτελισμός του ιατρού συνεχίζεται αμείλικτος, αρχίζοντας από την κατασυκοφάντηση όλων ανεξαιρέτως και συνεχίζεται με την οικονομική απαξίωση και μετατροπή τους σε μελλοντικούς υπαλλήλους-πάροικους των επερχόμενων αφεντικών.
Με τα δεδομένα αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι, σας ανακοινώνω την παραίτηση μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ρόδου.
Σας ευχαριστώ για την εκτίμησή δια μέσου της ψήφου σας και σας παροτρύνω να μην γίνουμε παρατηρητές και σιωπηλοί μάρτυρες του σκηνικού εξελίσσεται με αυξανόμενη ένταση και αναλγησία στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλειας των ασθενών μας και ημών των ιδίων.
Ας αναρωτηθούμε όλοι μαζί ποιοι πραγματικά ευθύνονται για ην κατάσταση αυτή, ας αναρωτηθούμε και εκτιμήσουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και ας απομονώσουμε όλους εκείνους που απέτυχαν και διέλυσαν την Υγεία. Ας προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε ή να διατηρήσουμε όση αξιοπρέπεια μας απέμεινε και να την εκφράσουμε .

Με εκτίμηση
Δρ. Γιώργος Τριάντος
Χειρουργός – Διευθυντής ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: