Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητούν οι γιατροί


Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητούν οι γιατροί

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της χώρας που εκτιμούν πλέον ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές.

Στην πανιατρική συγκέντρωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσαν προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει ώστε να σταματήσει-όπως είπαν-η κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας.

Οι γιατροί, στη συνάντηση που έγινε αποφάσισαν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, με πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και παράλληλη απεργία την ίδια ημέρα. Όπως ανέφεραν αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη διάλυση του συστήματος υγείας και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Στην πανιατρική συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των χρηστών υγείας, ασθενών και ασφαλισμένων, οι οποίοι περιέγραψαν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι καλούνται πλέον να πληρώνουν τέσσερις φορές παραπάνω από όσα πλήρωναν για τις προσωπικές δαπάνες της υγείας τους.

Οι γιατροί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τον αγώνα τους και επισήμαναν ότι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών στη χώρα μας , την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν χάσει το 40% από τις μηνιαίες αμοιβές τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όμηροι των ταμείων που τους οφείλουν χρήματα για τα 3 τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: