Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ





ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ



                            
                                                                    Ρόδος, 06-11-2012


          Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Βασίλης Παπανικόλας, ενημέρωσε το  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), ότι η αναφορά η οποία έγινε από τον Συντονιστή Εφημερίας του Χειρουργικού Τομέα σήμερα, ελάχιστα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και υπήρξε αδικαιολόγητη μεγέθυνση ενός τεχνικού προβλήματος το οποίο ήδη αποκαταστάθηκε πλήρως.
          Το Νοσοκομείο της Ρόδου, ούτε στιγμή, κατά τη διάρκεια των ωρών που υπήρχε το ηλεκτρονικό πρόβλημα στο αυτόματο πρόγραμμα της εταιρείας λογισμικού με την οποία είναι συνδεδεμένο (όπως και άλλα Νοσοκομεία) δεν έπαψε να προβαίνει σε ασφαλή εκτίμηση και αξιολόγηση των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, λειτουργώντας με το χειροκίνητο σύστημα, με μικρότερες ταχύτητες και ποσότητες, αλλά με την ίδια ακρίβεια και ασφάλεια, με εκτύπωση μόνο των γενικών εξετάσεων αίματος και χειρόγραφη λήψη όλων των υπολοίπων από την οθόνη του αυτόματου αναλυτή. Για το λόγο αυτό και έγιναν χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, χωρίς να παρουσιασθεί το παραμικρό πρόβλημα στην υποστήριξη τους.
          Το σύστημα τελικά αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα και το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. συνεχάρη τον Διοικητή για τη διαχείριση του έκτακτου αυτού γεγονότος από τους γιατρούς και το προσωπικό του Εργαστηριακού Τομέα του Νοσοκομείου μας.
          Για την αδικαιολόγητη αναστάτωση που προκλήθηκε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου θα διατάξει έρευνα για να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε και αν υπάρξουν ευθύνες, τότε αυτές θα καταλογισθούν στους υπεύθυνους.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: