Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δίωξη σε 12 γιατρούς για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά είδη


Την ποινική δίωξη σε βάρος δώδεκα -συνολικά- γιατρών με διευθυντικές θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία για δύο κακουργήματα, που αφορούν παράνοµες προµήθειες από τα µαύρα ταµεία της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών DePuy International, ζητά η εισαγγελέας εφετών κ. Αννα Ζαΐρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας -που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση- τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο τη δίωξη έξι γιατρών για την υπόθεση. Ωστόσο, τώρα στη λίστα των εμπλεκομένων πρόσθεσε άλλους έξι: Τέσσερις γιατρούς σε ορθοπεδικές κλινικές δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας και δύο στη Θεσσαλονίκη.
Η εισαγγελική λειτουργός, εκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό, έχει δώσει παραγγελία προκειμένου να ασκηθεί εναντίον των δώδεκα γιατρών ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος του Δηµοσίου και νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες (ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος).
Την ποινική εξέλιξη για την εμπλοκή των γιατρών σηματοδότησε το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών τους. Και αυτό διότι η σύγκριση αυτών με τις φορολογικές δηλώσεις τους έδειξαν διαφορές εκατοµµυρίων ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμπλεκόμενος γιατρός φέρεται να είχε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά που έφταναν τα 2 εκατοµµύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν είχε συµπεριλάβει στη φορολογική του δήλωση.
Σύμφωνα με την κατηγορία οι 12 γιατροί φέρονται ως αποδέκτες μεγάλων χρηματικών μιζών από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας (η οποία είναι θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία), προκειμένου να προωθήσουν τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά προϊόντα σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: