Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ



Διαβάζουμε στο χτεσινό ρεπορτάζ: 
«Παράνομες διαδικασίες προμηθειών σε πέντε δημόσια νοσοκομεία κατήγγειλεο υπουργός Υγείας. Επικαλούμενος στοιχεία από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας  (ΕΠΥ),  ο κ.  Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι τα νοσοκομεία Φλώρινας, «Αττικόν»,  «Αγλαΐα Κυριακού» και  «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων έκαναν απευθείας αναθέσεις υγειονομικού υλικού, παρότι υπήρχαν έγγραφες προσφορές». 
Φαίνεται πως ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να ικανοποιήσει την επικοινωνιακή βουλιμία που τον διακρίνει,  έχει φτάσει στο σημείο να πετά ως λεμονόκουπες Διοικητές που ο ίδιος διόρισε και στελεχώνουν τη διοικητική πυραμίδα του υπουργείου του,  φοβούμενος ότι η πραγματικότητα θα πετάξει τον ίδιο στον σκουπιδοτενεκέ.  
Δεν εξηγείται αλλιώς το ιλαροτραγικό γεγονός να αποπέμπει πριν λίγο καιρό τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας, στη συνέχεια να τον επαναπροσλαμβάνει και αμέσως μετά να τον καταγγέλλει για παρανομίες,  διατηρώντας τον όμως στη θέση του! 
Η ουσία βέβαια είναι άλλη. Το σύστημα προμηθειών που υπέδειξε ο σοφός κ. Μόσιαλος, απεδέχθη ο λογιστής κ. Λοβέρδος και ψήφισε η Βουλή εν μέσω σφοδρότατων αντιδράσεων στις 9 Φεβρουαρίου απεδείχθη πλήρως ανεφάρμοστο και έχει τινάξει τις προμήθειες των Νοσοκομείων στον αέρα. 
Όποιος μπει στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» βλέπει με έκπληξη δεκάδες αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις πανάκριβων υλικών  (βηματοδότες,  απινιδωτές κ.ά)  σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την εποχή που τα λεγόμενα δήθεν «μη συγκρίσιμα είδη» είχαν καταβαραθρώσει τα οικονομικά της χώρας. 
Αντί λοιπόν ο κ. Λοβέρδος να επιδίδεται σε χρέη ρεπόρτερ, καταγράφοντας και καταγγέλλοντας παρανομίες,  ας ομολογήσει ευθέως την πλήρη αποτυχία της πολιτικής του, η οποία αν συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, θα βάλει λουκέτο και στα 150 Νοσοκομεία της χώρας.  
     
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: