Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αυτά που συνέβησαν χτες στη Βουλή ........


Αυτά που συνέβησαν χτες στη Βουλή μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχουν προηγούμενο. Η ένταση και το πολιτικό διακύβευμα αποτυπώνεται τη φράση που είπε ο βουλευτής Δημήτρης Λυντζέρης μετά το τέλος της συνεδρίασηςκαι δημοσίευσε το newpost.gr: “Αν είχαμε σήμερα δελτία ειδήσεων, θα είχε πέσει η κυβέρνηση”. Τι είχε προηγηθεί; Ο Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ το περίφημο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, από το οποίο έχει σχεδιάσει να πάρει 700 εκ. ευρώ που τα έχει εγγράψει και στον προϋπολογισμό του 2012.
Οι βουλευτές άρχισαν να πυροβολούν: «Δε θα μετατρέψουμε τα καφενεία σε ναούς του τζόγου ούτε τα χωριά μας σε καζίνο» ακούστηκε και η Βάσω Παπανδρέου η οποία ξεκαθάρισε πως δεν το ψηφίζει, του είπε ειρωνικά: «Αν είναι να έχει έσοδα το κράτος, να νομιμοποιήσουμε τότε και τα ναρκωτικά και την πορνεία»!
Ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να αμυνθεί: «Μα, θα αποφέρει 700 εκ. ευρώ ετησίως το συγκεκριμένο μέτρο στο κράτος». Η απάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ήρθε μέσω Λυντζέρη και ήταν και πάλι σκληρή: «Μη μας κοροϊδεύεις. Μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου, όταν θα ρέει το χρήμα;»
Ο Παπακωνσταντίνου έκανε όπισθεν λέγοντας: “Θα πάω στον πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».
Τελικά 17 βουλευτές συντάσσονται κατά του νομοσχεδίου, αναμεσά τους, οι Δημήτρης Λυντζέρης, Δημήτρης Παπουτσής, Μανώλης Στρατάκης, Σούλα Μερεντίτη και Απόστολος Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: