Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σε εφαρμογή και πάλι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»


Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εξασφαλίσθηκαν οι πόροι χρηματοδότησής του. Συνολικά υπολογίζεται πως από το πρόγραμμα θα εξυπηρετηθούν εντός του έτους πάνω από 60.000 άτομα, ενώ το συνολικό κόστος του θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σε συνάντηση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη και των υφυπουργών Εσωτερικών 
Γιώργου Ντόλιου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα, συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και οι διαδικασίες εκταμιεύσεως όλων των πόρων του προγράμματος. 

Στη συνάντηση αποφασίστηκε το υπουργείο Εσωτερικών να στείλει άμεσα στα περιφερειακά ταμεία επιστολή, με την οποία θα τους ζητά να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να υποβάλουν όλα τα παραστατικά, προκειμένου να αρχίσει η ροή πληρωμής του προγράμματος.

Οι πληρωμές από τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους προς τους δικαιούχους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. 

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία, με την οποία θα ξεκινήσει η σταθερή ροή χρηματοδότησης σε μηνιαία βάση, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: