Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

aΟ.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2017
Α.Π:7686





ΠΡΟΣ :
    •ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
    •ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ




ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ


Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την τραμπουκική επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της Αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους στην υγεία, ειδικά αυτές τις μέρες που δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Να θέσουν την επιστήμη τους στις ανάγκες των ασθενών ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, φυλή, θρησκεία.
Να απομονώσουμε τους εγκληματίες νεοναζί που προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.
Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση των προσφύγων, αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους, που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.












Δεν υπάρχουν σχόλια: