Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

O IΣΑ θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:
"Θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων, μπαίνει με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, το οποίο εξοντώνει ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους ,απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Ήδη από την πρώτα 24ωρα του νέου έτους, διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους.
Το νέο σύστημα είναι καταστροφικό καθώς προβλέπει την μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές.»
Ο άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, προκειμένου ακόμα και την ύστατη στιγμή να διασώσει τον ιατρικό κόσμο από τον αφανισμό. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η νομιμότητα τόσο της πρόσφατης εγκυκλίου, αλλά και των άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν και η δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού και του δικαιώματός του να ασκεί το ιατρικό λειτούργημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: