Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2017
Α.Π:7676




ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



Δελτίο Τύπου ΟΕΝΓΕ για Νοσοκομείο Ζακύνθου, 16/1/17

Την Δευτέρα 16/1/17 αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ αποτελούμενη από τον Γ.Γ και τον Ταμία της Ε.Γ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Συναντήθηκε με την Διοικήτρια και τον Αντιπρόεδρο Διοίκησης του Νοσοκομείου, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου και με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων. Επίσης με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

-          Σε ότι αφορά το φλέγον θέμα των χειρουργείων που παραμένουν τελείως κλειστά εδώ και 50 μέρες, οι αντιπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα τεκταινόμενα από τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, από τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, από τους λοιπούς γιατρούς του νοσοκομείου και από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων. Στην συνάντηση με την διοίκηση θέσαμε τον προβληματισμό πώς είναι δυνατόν να παρατείνεται για πάνω από 50 μέρες αυτή η κατάσταση και να μην υπάρχει ούτε μια (1) χειρουργική αίθουσα διαθέσιμη ούτε καν για τα πιο επείγοντα περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν εκτός νησιού. Τονίσαμε πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί αυτή η λύση με την έγγραφη δέσμευση ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων (διοίκησης νοσοκομείου, διοίκησης 6ης ΥΠΕ και επιτροπής που η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας όρισε) πως αυτή η λύση θα είναι ασφαλής για τους ασθενείς. Η διοικήτρια του νοσοκομείου δεσμεύθηκε πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας (ως την επόμενη Παρασκευή) θα εξασφαλιστεί η λειτουργία μιας τουλάχιστον χειρουργικής αίθουσας για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και με εγγυημένες από τους αρμόδιους της 6ης ΥΠΕ συνθήκες ασφάλειας.

-          Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 50 μέρες μετά το κλείσιμο των χειρουργείων κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 6ης   Υ.ΠΕ. δεν έχει επισκεφτεί το νοσοκομείο Ζακύνθου.
-          Μετά από τις καταγγελίες  των συναδέλφων  για απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων του ΕΚΑΒ, που απαιτούν να καλυφθούν τα κενά σε διασώστες από γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου, έγινε επί τόπου τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και απαιτήθηκε άμεσα διευθέτηση του ζητήματος.
-          Συζητήθηκαν με τους συναδέλφους τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, το νέο καταστροφικό ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, την εργασιακή εφημεριακή υπερεξόντωση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ.
-          Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου θα ξαναενημερώσει άμεσα την ΟΕΝΓΕ για το θέμα των χειρουργείων, και θα επανέλθουμε στις 19/1/17 μετά την συνεδρίαση του Γενικού μας Συμβουλίου.

            Απαιτούμε :

  • Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη όλων των κενών στο Γ.Ν Ζακύνθου και των Κέντρων Υγείας στο νησί.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  • Στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και εξοπλισμός με ασθενοφόρα. Να σταματήσει άμεσα ο εξαναγκασμός των γιατρών του νοσοκομείου Ζακύνθου να καλύπτουν κενά διασωστών του ΕΚΑΒ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: