Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2017
Α.Π:7684





ΠΡΟΣ :
    •ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
    •ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ




ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ


Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στα Νοσοκομεία και τα σχολεία μας.
Απεργίες για μαζικούς διορισμούς και αύξηση της χρηματοδότησης υγείας  και παιδείας.
Ανοίξτε τις πόλεις και κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – γκέτο προσφύγων.
Για τους κατατρεγμένους των πολέμων (οικονομικών και μη) ανοίγουμε τα σύνορα, τις πόλεις, τα σχολεία, τα νοσοκομεία μας. Αντίπαλος μας δεν είναι οι προσφυγές αλλά οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στις πολεμικές επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς, που ρημάζουν χώρες σαν τη Συρία και το Αφγανιστάν και φορτώνουν στις πλάτες μας μνημόνια και περικοπές, εξαθλιώνοντας τη ζωή μας, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να ξηλωθεί.
Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές κραυγές και κινήσεις μίσους από τη μεριά των φασιστών της Χ.Α και δήθεν αγανακτισμένων γονέων και διεκδικούμε η κάλυψη των αναγκών των προσφύγων να γίνει από δημόσιους φορείς. Να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο πρωινό εκπαιδευτικό ωράριο, να ανοίξουν τα νοσοκομεία πιο ουσιαστικά και στο θέμα των χρόνιων πασχόντων που βρίσκονται θαμμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να σταματήσουν τα ψέματα για «υγειονομικές βόμβες». Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε –Τουρκίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θυμίζουν τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Λεφτά για υγεία – παιδεία και όχι για στρατόπεδα και νέα πλοία της Frontex που θα περιφρουρούν και απελαύνουν τους πρόσφυγες.
Χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με συλλόγους γονέων, φορείς και τους ίδιους τους πρόσφυγες να σπάσουν τα εσωτερικά σύνορα και να πάρουν πρωτοβουλίες όπως επισκέψεις στα στρατόπεδα -  συγκέντρωσης καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες και εντάσσοντας τους πρόσφυγες στον κοινωνικό ιστό καλύπτοντας οι δημόσιοι και μόνο φορείς τις ανάγκες τους με νέες προσλήψεις στους δήμους, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

Η ΟΕΝΓΕ προτίθεται να ξεκινήσει περιοδεία σε χώρους συγκέντρωσης προσφύγων, ώστε να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της και να σχηματίσει ακριβέστερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: