Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρόδου και ΚΥ 06/04/2012

Την ώρα που εκατομμύρια ευρώ προσφέρονται αφειδώς στα κόμματα για την προεκλογική τους εκστρατεία την ίδια στιγμή λαμβάνεται η απόφαση να μην στηριχτεί εκτός των άλλων η ασφαλής εφημέρευση των νοσοκομείων και ειδικά του μοναδικού στην περιοχή μας που έχει την δυνατότητα να καλύψει το έκτακτο και επείγον περιστατικό .
Με το νόμο 4052/1-3-2012 περικόπτονται στα ειδικά μισθολόγια και δη στο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ τόσο ο βασικός μισθός , όσο και το ωρομίσθιο των εφημεριών που μετατρέπεται από 0,0059 σε 0,00052 ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/2012.
Αυτό συμβαίνει σε ήδη μειωμένο ωρομίσθιο υπερωριακής εργασίας κατά παράβαση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας.
Για την ενημέρωσή σας, το ωρομίσθιο της εφημέρευσης ενός γιατρού του ΕΣΥ αντιστοιχεί στο 60% της υπερωριακής αποζημίωσης οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου από καταβολής. νόμου!!!
Επιπρόσθετα, έρχονται τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών να ορίσουν αυθαίρετα το μηνιαίο κονδύλιο εφημεριακής απασχόλησης για κάθε νοσοκομείο της χώρας, που είναι ακόμα πιο μειωμένο σε σχέση με εκείνο που αντιστοιχούσε για την πραγματοποίηση ήδη επισφαλούς εφημέρευσης, με αποτέλεσμα επιπλέον περικοπή της εφημεριακής αποζημίωσης όχι 25% αλλά 45%, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τη μείωση του βασικού μισθού ΜΕ ΝΟΜΟ!!!
Δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να περιγράψουμε τον βάρβαρο τρόπο που επιτίθεται αυτή η πολιτική στην δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της .Οι γιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες έξω από τα καθήκοντά τους για να μην επέλθει η κατάρρευση του πυλώνα της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.Σαν επιβράβευση εισπράττουμε όχι μόνο την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας και μια βάρβαρη απύθμενη επίθεση στα εισοδήματα μας αλλά τώρα πλέον προσπαθούν να διαλύσουν το σύστημα εφημέρευσης που προσφέρουν μόνο τα δημόσια νοσοκομεία , θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο αυτούς που το έχουν ανάγκη. Προβληματιστήκαμε πολύ για την στάση που πρέπει να ακολουθήσουμε ,θα ήταν όμως άδικο να προσφέρουμε αμισθί  υπηρεσίες  στην εφημερία που μας επιφέρει τεράστια σωματική και ψυχική φθορά , έχοντας απέναντι μια πολιτεία που δείχνει με τον πλέον θρασύ τρόπο το αντικοινωνικό της πρόσωπο .Δηλαδή το Υπουργείο Υγείας θέλει να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πληρώνοντας τους γιατρούς λιγότερο από πρωτοπροσλαμβανόμενο ανειδίκευτο εργάτη!!!!
Γιατί αν οι γιατροί δεχτούν τις οριζόντιες περικοπές τώρα, θα πρέπει να δεχτούν και τις μελλοντικές περικοπές που είναι σίγουρο ότι θα γίνουν, μιας και πολύ πρόθυμο και πειθήνιο μας προέκυψε το Υπουργείο Λογιστικής της ασθένειας στις επιταγές της Τρόικας, και επειδή  πολύ σύντομα θα θεσπιστεί με νόμο επίδομα εφημέρευσης !
Η κοινωνική προσφορά στο σύνολο μπορεί να επιτελεστεί με πολλούς τρόπους, όχι όμως με απλήρωτη εργασία κι όχι με τη ζωή του γιατρού!
Και τέλος, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να πατούν πάνω στη φιλοτιμία των εργαζόμενων και στο αίσθημα ευθύνης του γιατρού για τον ασθενή, για να έχουν «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο»!!!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

1.Την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας επ'αόριστον.

2.Την διεκδίκηση με κάθε νόμιμο τρόπο την αποπληρωμή  των δεδουλευμένων εφημεριών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: