Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ:Ηταν επιβεβλημένη η παρέμβαση του εισαγγελέα, για το Νοσοκομείο Ρόδου


Από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Χαρίτο, μας απεστάλη προς δημοσίευση η ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Διευθυντά,
Από κανέναν δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» και παρά τις προσπάθειες του επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας των πολιτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, η κρατική μέριμνα και αδιαφορία, μειώνεται κατά γεωμετρική πρόοδο.
Οι παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών του Νοσοκομείου, οι διαμαρτυρίες των γιατρών ατομικώς και δια των νομίμων εκπροσώπων τους και οι δημόσιες εκκλήσεις επί συνεχούς σχεδόν βάσεως, της προέδρου και του συμβουλίου του νοσηλευτικού προσωπικού, απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων».
Ήταν, λοιπόν, επιβεβλημένη η ενέργεια του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, όχι μόνον να προβεί εις την προκαταρκτικήν εξέτασιν την οποίαν και αυτοπροσώπως -προς τιμήν του- έκανε αλλά και οι περαιτέρω νόμιμες και δικονομικώς επιβεβλημένες ενέργειες, ώστε να αποφασίσουν μετά ταύτα τα αρμόδια πολιτειακά ΄Οργανα για το τι μέλλει γενέσθαι με όλους εκείνους οι οποίοι βροντοφωνούν ότι εκπροσωπούν και εργάζονται για τον λαό, ενώ ουσιαστικώς αδιαφορούν, με ήδη τραγικά αποτελέσματα...
Θεωρώ λοιπόν ότι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, όχι μόνο είναι άκαιρες, εκτός νομικών πλαισίων, αλλά είναι και αντίθετες προς τα συμφέροντα του ροδιακού λαού. Άποψίς μου είναι ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει και να συμβάλει εις την δωδεκανησιακή κραυγήν αγωνίας, η οποία έχει σαν στόχο όχι πλέον την αναβάθμισιν των υπηρεσιών υγείας, αλλά αυτήν καθ' εαυτήν την διατήρησιν της λειτουργίας του Νοσοκομείου σε ανεκτά επίπεδα, ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές αθώων νοσηλευομένων. Θα έπρεπε, επί τέλους, κάποια στιγμή να αντιμετωπίζουν την Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν καθήκον να προστατεύουν την υγεία του λαού και όχι μόνο, και να μην παραμένει η αδιαφορία τους, ατιμώρητος.
Θα έπρεπε μάλιστα να κατανοήσουν οι διοικούντες ότι πέραν του «κοινοβουλευτικού ελέγχου» τον οποίον επικαλείται ο κ. αντιπεριφερειάρχης, σαν να είναι η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», δηλώσεις σαν αυτές τις οποίες έκανε ο ίδιος, δεν πρέπει να προκαλούν το δημόσιον αίσθημα το οποίον είναι ήδη ισχυρά φορτισμένο και που είναι ενδεχόμενο από την μια στιγμή στην άλλη να δημιουργήσει ραγδαίες ανατροπές και τιμωρίες.
Μετά τιμής
Ιωάννης Χαρίτος
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: