Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ειδικά μισθολόγια

Οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων του Δημοσίου που επέφερε το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, θα επεκταθούν και στα ειδικά μισθολόγια, που μέχρι τώρα έχουν εξαιρεθεί.

Οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 12% κατά μέσο όρο, αλλά με σημαντικές διαφοροποιήσεις,μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από τη μισθοδοσία του Ιουλίου, 

Στόχος είναι η εξοικονόμηση δαπανών ύψους 0,2% του ΑΕΠ ή 410 εκατ. ευρώ ετησίως (ή 210 δισ. ευρώ, στο β' εξάμηνο του 2012), ενώ το συνολικό κονδύλι των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων ξεπερνά οριακά το ποσό των 6 δισ. ευρώ, ετησίως. 

Τα περιθώρια παρεμβάσεων, από την επόμενη κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια είναι περιορισμένα και θα προβλέπουν την κατάργηση του επιδόματος γάμου και θα χορηγείται οικογενειακή παροχή μόνο σε όσους έχουν παιδιά, όπως προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, καθώς επίσης και του επιδόματος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Επίσης θα καταργηθούν τα επιδόματα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και βιβλιοθήκης, που λαμβάνουν οι δικαστικοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε συνέδρια, που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, που χορηγείται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων και στα Σώματα Ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρηθούν, αλλά θα περικοπεί το ύψος τους, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, τα επιδόματα κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το ερευνητικό επίδομα για τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: