Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ




Οι Νοσοκομειακές Μονάδες βρίσκονται ανάμεσα σε συγχωνεύσεις και μειώσεις των προϋπολογισμών τους κατά 50% περίπου. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο, που λόγω της κρίσης και της μείωσης των εισοδημάτων, το σύνολο των πολιτών όλο και πιο συχνά προσέρχεται στα νοσοκομεία, αφού ακόμα και οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ .έχουν γίνει πλέον πανάκριβες. Με τα Νοσοκομεία να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα τα από τα έσοδα των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων δηλαδή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφού καλύπτει περίπου το 95% των ασφαλισμένων, η οικονομική του αδυναμία να καταβάλλει στα Νοσοκομεία έστω και ένα ευρώ, τα οδηγεί σε πλήρη οικονομική και λειτουργική κατάρρευση. 
Τα καμπανάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε, με τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά, αναβολές χειρουργείων και εξετάσεων, εμπάργκο από τους προμηθευτές φαρμάκων και υλικών. Ταυτόχρονα το κούρεμα των ελάχιστων αποθεματικών που διέθεταν τα Νοσοκομεία μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους επιδεινώνουν την ήδη κακή οικονομική κατάσταση. 
Στην προσπάθεια για περιορισμό των δαπανών του κράτους προωθείται μια πολιτική συγχωνεύσεων και καταργήσεων, που δεν στηρίζεται σε κανένα σχεδιασμό, αλλά έχει μοναδικό κριτήριο το οικονομικό «κόστος». Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται ταυτόχρονα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό, εξαιτίας της χρόνιας απουσίας προσλήψεων. 
Η πολιτική του περιορισμού και της συρρίκνωσης των Νοσοκομειακών Μονάδων αποτυπώνεται στους νέους οργανισμούς, με το κόψιμο πάνω από 10 χιλιάδων νοσοκομειακών κλινών και χιλιάδων οργανικών θέσεων προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Βεβαίως αυτά αποτελούν σχεδιασμούς που ακόμα παραμένουν στα χαρτιά, αφού μετά τις εκλογές θα προχωρήσει η συγχώνευση τω Νοσοκομειακών Μονάδων, που θα διαμορφώσει ένα νέο τοπίο, με αποτέλεσμα να έχουμε και νέες περικοπές στις θέσεις του προσωπικού. 
Σήμερα τα νοσοκομεία έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει οικονομικά, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις και δημοσιεύματα έχουν χρέη που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, χωρίς αυτή τη στιγμή να διαφαίνεται η προοπτική κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. 
Όσον αφορά το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή μαςη κατάσταση παραμένει ΤΡΑΓΙΚΗ με ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και φυσικά προσωπικού. Αν μας ακούν ΚΑΠΟΙΟΙ!ΠΟΙΟΙ;ακόμη περιμένουμε τους33 επικουρικούς νοσηλευτές που υποσχέθηκαν όλοι σε εκείνη την περίφημη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ..... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!!Ελπίζουμε ότι κανείς από τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν την κατάσταση  δεν θα έχει το απύθμενο θράσος να επισκεφτεί προεκλογικά το χώρο του νοσοκομείου μας .
Έφθασε όμως η ώρα ο λαός να μιλήσει και να διαμορφώσει καθοριστικά το πολιτικό τοπίο για τα επόμενα χρόνια .Αυτός θα αποφασίσει, αυτός θα υποστεί και τις συνέπειες της απόφασής του.Το μαρτύριο των Ελλήνων είναι δημοκρατικό. Έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να το υφίστανται.Εν αναμονή της ετυμηγορίας, λοιπόν

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ



Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου και των Κέντρων Υγείας 
συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, απέχοντας από κάθε τακτική εργασία,
αντιμετωπίζοντας όμως τα επείγοντα περιστατικά ανάλογα με τις δυνατότητες
του νοσοκομείου, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: