Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απολύσεις και περικοπές στο Ωνάσειο!


Μπροστά σε εξαιρετικά σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους βρίσκεται το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις δεδομένου ότι αναμένεται να γίνουν μεγάλες μειώσεις μισθών, περικοπή τμημάτων αλλά και απολύσεις προσωπικού. 
 
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δ.Σ. του νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, προτάθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.
 
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων προτάθηκε: «Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ προτάθηκε την επόμενη εβδομάδα να νομοθετηθεί στη βουλή:
Η απόλυση 300 συνάδελφων από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό. Οι υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία. Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%». 
 
Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών οι εργαζόμενοι  αναμένεται να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, απόφαση που θα ληφθεί σήμερα σε γενική συνέλευση που θα κάνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: