Το ταμείον είναι μείον για το ελληνικό κράτος αλλά προπαντός για το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία. Ξάφνου όμως μέσα σε δύο μήνες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο βρέθηκαν 20 εκατ. ευρώ. Που βρέθηκαν, από ποιους και που θα πάνε αυτά τα χρήματα;
Πρόκειται για τα έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα που προέρχονται...από που αλλού φυσικά, από τις τσέπες των ασθενών.
Τα 20 εκατ. ευρώ έφυγαν από τις τσέπες των αρρώστων που επισκέφθηκαν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και πήγαν στα ταμεία των νοσοκομείων για να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες και λειτουργικά έξοδα.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι ασθενείς κατέβαλαν μέσα σ αυτό το δίμηνο μόνο για τις επισκέψεις τους στα εξωτερικά ιατρεία 3,8 εκατ. ευρώ, δίνοντας 5 ευρώ ως εισιτήριο. Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι ασθενείς που πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων της Αθήνας από όπου και συγκεντρώθηκε 1 εκατ. ευρώ.
Ακολουθούν οι άρρωστοι που πήγαν σε νοσοκομεία της 3ης υγειονομικής περιφέρειες όπου συγκεντρώθηκαν 656.000 ευρώ μέσω από το “πεντάευρω” .
Τα υπόλοιπα από τα 20 εκατ. συγκεντρώθηκαν μέσω της απογευματινής αλλά και της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι πλέον οι Έλληνες πολίτες δεν απολαμβάνουν ένα δωρεάν ΕΣΥ αλλά απλά ένα ...δημόσιο ΕΣΥ όπου φυσικά πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Από την απογευματινή λειτουργία (απογευματινά ιατρεία) όπου οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να δουν γιατρό της αρεσκείας τους, συγκεντρώθηκαν 6,8 εκατ. ευρώ ενώ από την ολοήμερη λειτουργία που συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα και για εξετάσεις κ.λ.π. Τα νοσοκομεία μάζεψαν 10,6 εκατ. ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου