Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κινημα Νέων γιατρών Δελτίο τύπου: Σε 52 νοσοκομεία συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων‏


Παρά τις απειλές υπουργείου, Δυπεαρχών, διοικητών και διευθυντών οι ειδικευόμενοι (καθώς και οι ειδικοί σε ορισμένα) συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από ένα μηνα, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση τους για τις δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου στο ακέραιο, καθώς και του Δεκεμβρίου σε μερικές περιπτώσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι γιατροί και ειδικά οι νέοι που θέλουν να ζουν τίμια από το μισθό τους χωρίς άλλα “μαύρα” εισοδήματαείναι αδύνατο να επιβιώσουν όταν ο γ.γ. του υπουργείου υγείας ευθαρσώς δηλώνει ότι τα 3 ευρώ ανά ώρα εργασίας (που είναι αρκετά πιο κάτω από τον κατώτερο μισθό ακόμα και ανειδίκευτου εργάτη) είναι ικανοποιητικό ποσό για την εφημεριακή αμοιβή ενός γιατρού. Είναι αδύνατο να μην αντιδράσουν όταν περικόπτονται τα κονδύλια εφημεριών στα νοσοκομεία κατά 20% σε σχέση με τα ήδη κουτσουρεμένα του προηγούμενου έτους. Όταν έχει πέσει ήδη η εφημεριακή αποζημίωση, ως αποτέλεσμα της μείωσης του βασικού μισθού κατά 17% και έπεται συνέχεια με το ειδικό μισθολόγιο. Όταν ο αγροτικός γιατρός ξεσπιτώνεται για να φτάσει σε κάθε σημείο και νησί της περιφέρειας για 780 ευρώ καθαρά. Είναι αδύνατο να σταθούν απαθείς όταν ήδη ένα μεγάλο κομμάτι των νέων συναδέρφων τους έχει οδηγηθεί στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκεί εξωθεί και τους ίδιους η πολιτική του υπουργείου.

Για αύριο Παρασκευή 6/4 είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνέλευση του συντονιστικού των νοσοκομείων σε επίσχεση στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας. Τότε ο διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου, κ.Δερβένης, παρευρισκόμενος σε συγκέντρωση της διοίκησης στην οποία είχαν κληθεί οι κλινικές του 7ου ΙΚΑ (συγχωνευμένα νοσοκομεία), έφτασε σε σημείο να αποκαλέσει των αντιπρόσωπο των ειδικευόμενων καθώς και μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων του 7ου ΙΚΑ γελοίο (“είσαι γελοίος και εσύ και οι υπόλοιποι”) καθώς να λοιδωρίσει όλους τους παρευρισκόμενους με φράσεις όπως “τι το κάναμε εδώ, σιγά μην έρθουν και οι καθαρίστριες”.

Τέτοιες πρακτικές δε δείχνουν τίποτα άλλο πέρα από την ενόχληση των διοικούντων απέναντι στην αντίσταση από την κοινωνία και τους εργαζομένους στα λουκέτα που προωθείται από την κυβέρνηση και του εντολοδόχους της στο κλείσιμο των νοσοκομείων στα πατήσια, αλλά αποκαλύπτει ταυτόχρονα και τη φασίζουσα λογική τους, απέναντι στους ειδικευόμενους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο συνάδερφο ειδικευόμενο και μέλος του κινήματος νέων γιατρών και για αυτό το λόγο θα παραυρεθούμε δυναμικά στις προγραμματισμένες αυριανές κινητοποιήσεις

Κινημα Νέων γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: