Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ρεπορτάζ Υγείας 02-02-2015 / 10:25 Έκτακτο σχέδιο για τα νοσοκομεία- Θα αξιολογηθούν οι διοικητές αλλά δεν θα αλλάξουν όλοι

"Δεν θα δημιουργήσουμε έναν κομματικό στρατό στα νοσοκομεία" προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στις αλλαγές διοικήσεων στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Στην 7η ΥΠΕ (Κρήτης) βρέθηκε το ΣΚ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός που είναι άλλωστε γιατρός του ΕΣΥ από το Ρέθυμνο. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να αναφερθεί στην κατάργηση του 5ευρου και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή καθώς αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Τόνισε όμως ότι όλοι οι πολίτες -ασφαλισμένοι και μη- θα έχουν ίση και απρόσκοπτη πρόσβαση στα νοσοκομεία.
Στο θέμα της καθιερωμένης αλλαγής διοικητών στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι θα γίνουν αξιολογήσεις και δεν θα αλλάξουν όλοι αλλά θα δημιουργηθεί ένα σύστημα συμμετοχής και των εργαζομένων στην διοίκηση των νοσοκομείων. Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μην αντικατασταθούν όλοι με "κομματικό στρατό" όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με την αλλαγή στην κάθε κυβέρνηση.
Πάντως η 7η ΥΠΕ είναι ήδη χρεωμένη με 1 εκατ. ευρώ για την νοσηλεία ανασφάλιστων πολιτών , όπως ενημέρωσε τον κ. Ξανθό ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Α. Γρηγοράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: