Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Cash θα πληρώνουν οι τουρίστες την νοσηλεία τους σε ελληνικά νοσοκομεία

Tην αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας που αφορά στη νοσηλεία τουριστών που αρρωσταίνοπυν ενώ βρίσκονται στην χώρα μας, ώστε να καταβάλλουν άμεσα τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, επεξεργάζεται ως πιθανό σενάριο η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Την δήλωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια» και τόνισε ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν διατεθεί για τουρίστες που χρειάστηκαν νοσηλεία στα νοσοκομεία μας.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο κ. Κουρουμπλής, 1 στους 3 Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στη χώρα μας δεν έχει πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει στο ελληνικό κράτος περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.
 
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜKΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: