Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάννης Ζερδελής πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο Γιάννης Ζερδελής πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων 

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015
Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής (φωτό αριστερά) εξελέγη την Τετάρτη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Τη θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Νίκος Μανιός, ενώ γραμματέας της Επιτροπής εξελέγη η παιδίατρος Μερόπη Τζούφη.
Ο κ. Ζερδελής είναι παθολόγος. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λέσβου 1985 -1986, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ιδρυτικό μέλος (1987 – 1990).
Ήταν αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1994 και το 2012, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ, το 2006.

Μανιός

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκος Μανιός είναι οφθαλμίατρος του ΕΣΥ. Από το 1979 έως το 1992 διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Από το 1992 έως το 1996, ήταν μέλος της γραμματείας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών και μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Λόγω της συμμετοχής του στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και  εξορίστηκε και στη Γυάρο.

Τζούφη

Η Μερόπη Τζούφη είναι παιδίατρος - παιδονευρολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γεννήθηκε στα Γιάννενα (κατάγεται από το κεντρικό Ζαγόρι) και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα.
Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο, οικονομολόγο που εργάζεται στη ΔΕΥΑΙ και έχουν δυο κόρες, μια γιατρό που κάνει την ειδίκευση της στην Παιδιατρική και μια που σπουδάζει στη Φιλολογία Ιωαννίνων.


Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: