Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Ρωμανιάς προς Υγειονομικούς: Το ΤΣΑΥ θα παραμείνει ανεξάρτητο, δεν εντάσσεται στον ΟΑΕΕ(ΟnMed.gr)

Γ. Ρωμανιάς προς Υγειονομικούς: Το ΤΣΑΥ θα παραμείνει ανεξάρτητο, δεν εντάσσεται στον ΟΑΕΕΘέματα που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη των υγειονομικών και τη λειτουργία του Ταμείου των Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ με τον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Ρωμανιά.
Ειδικότερα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες με τον κ. Γιώργου Ρωμανιά και με τους Προέδρους των δευτεροβαθμίων υγειονομικών οργανώσεων. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο Πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Αθανάσιος Κατσίκης και η Πρόεδρος του ΠΚΣ κυρία Αθηνά Τραχήλη. Στη συνάντηση ήταν παρών ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθης Τσούκαλος.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη των υγειονομικών και τη λειτουργία του Ταμείου μας (ΤΣΑΥ) και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τον κ. Ρωμανιά οι άμεσες πρωτοβουλίες του Υπουργείου οι οποίες αφορούν:
• Tη διατήρηση της ανεξαρτησίας του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), (δεν θα ενταχθεί στον ΟΑΕΕ)
• Tην κατάργηση του νόμου που κατοχυρώνει τη σύνταξη των 360 ευρώ αλλά εξαιρεί τους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ)
• Την κατάθεση ρύθμισης σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογική σύνταξη, από την στιγμή που πληρώνονται κανονικά οι εισφορές
• Την απόδοση στους μονοσυνταξιούχους δύο ποσών σύνταξης αντί της μίας, οι οποίες αθροιστικά θα δίνουν το ίδιο σύνολο, έτσι ώστε το ποσό της μείωσης να είναι μικρότερο
Επιπλέον, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ με προσωπικό καθώς και η αξιοποίηση των συστημάτων μηχανοργάνωσης, προκειμένου να διασφαλισθεί η σωστή λειτουργία του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: