Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Υγεία- Σήμερα στις 11 πμ οι αντίστοιχες του Α. Ξάνθου

Να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την "ανθρωπιστική κρίση" θα προσπαθήσει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές προγραμματικές του δηλώσεις στην Βουλή.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Να έχουν όλοι οι πολίτες άμεση πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται και να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στις προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία, είναι οι πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τις οικογένειες που δοκιμάζονται πιο έντονα από την κρίση περιλαμβάνει σίγουρα την άμεση κατάργηση του 5ευρου στα ΤΕΠ των νοσοκομείων αλλά και την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή με παράλληλη μείωση της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι σε ένα "πρόγραμμα γέφυρα" που θα ξεκινήσει τώρα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, θα αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που συντελούν στην "ανθρωπιστική κρίση"  ενώ αμέσως μετά πρέπει να περιμένουμε διαρθρωτικές αλλαγές με μεταξύ άλλων, τον περιορισμό της συνεργασίας της Πολιτείας με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να σταματήσει να ...ρέει δημόσιο χρήμα προς τον ιδιωτικό τομέα.
Σήμερα στις 11 τις προγραμματικές του δηλώσεις θα κάνει στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: