Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιατρός χωρίς πτυχίο στο Νοσοκομείο Ρόδου; Πηγή:www.dimokratiki.gr

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, δυστυχώς όμως για τη δημόσια υγεία και τους κρατικούς μηχανισμούς, πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα.
Πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στο τμήμα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορά, σύμφωνα με την οποία ιατρός που απασχολείτο ως ειδικευόμενος επί 4 συναπτά έτη σε κλινική, εκτελώντας παρακλινικές υπηρεσίες, φέρεται να προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο!!
Ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς στην τελευταία του συνεδρίαση και έπαυσε τον ιατρό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.
Πιο συγκεκριμένα:
Σε εκτέλεση εγκυκλίου του πρώην Υπουργού Εσωτερικών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου απέστειλε το σύνολο των πτυχίων των ιατρών που απασχολούνται, για έλεγχο.
Την συγκεκριμένη πλαστογραφία, όμως, και ποιός ξέρει πόσες άλλες,  ουδείς μπορούσε να διαπιστώσει, αφού μέχρι πρόσφατα κανείς δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση των στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πιστότητα των δικαιολογητικών.
Με μεγάλη τους έκπληξη παρέλαβαν από το Υπουργείο αναφορά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία ο τίτλος σπουδών του συγκεκριμένου ιατρού, στην ακτινολογία, ήταν πλαστός!
Η αναφορά παρελήφθη λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και θορύβησε την διοίκηση του νοσοκομείου καθώς ο συγκεκριμένος ιατρός είναι από τους πλέον αγαπητούς στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ο ίδιος φέρεται να έδειξε έκπληκτος, ζητώντας προθεσμία από τη διοίκηση για να αποδείξει τη γνησιότητα του πτυχίου του, «διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του»  ότι έγινε λάθος.
Η προθεσμία, ωστόσο, παρήλθε και η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στα δέοντα.
Εξυπακούεται ότι αν στην πορεία από τις διενεργούμενες έρευνες προκύψουν νέα στοιχεία, που να καταρρίπτουν τα όσα βεβαίωσε η πρεσβεία της Βουλγαρίας, η υπόθεση θα έχει άλλη τροπή.
Παραμένει εξάλλου άγνωστο αν υπάρχει αναγνώριση του τίτλου σπουδών από αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: